Volvos designchef Thomas Ingenlath: Den var min första – och värsta – bil

Volvos designchef Thomas Ingenlath: Den var min första – och värsta – bil

Volvos designchef har haft fullt upp på jobbet med lanseringarna av XC90, S90 och V90, och framför allt med att mejsla fram Volvos nya designidentitet som dyker upp på alla kommande modeller.

Tyska auto motor und sport fick en pratstund med Thomas Ingenlath om hans egen bilhistorik. Just nu kör han en XC90 som tjänstebil, men bara när han har packning. Annars rejsar han dit på cykel.

"Jag har en mountainbike från Specialized och en landsvägscykel från Cannondale. Till den har jag köpt nya pedaler som bara väger 82 gram", säger Thomas Ingenlath i intervjun med auto motor und sport.

• Vilken är den värsta bil du någonsin köpt?
"Helt klart min första bil, en Volkswagen Polo av första generationen, som jag köpte för 500 mark. Den rostade snabbare än jag kunde svetsa."

• Vilken bil ångrar du mest att du sålt?
"Förmodligen min Porsche 911 från 1973. En gul, som jag köpte strax innan G-modellen dök upp. Jag hade den i tio år och hade väldigt mycket kul med den."

Ingen höjdarbil, enligt Thomas Ingenlath. Foto: Rudolf Stricker/Creative Commons/Wikimedia

Thomas Ingenlath berättar också om ett särskilt minne som han har kopplat till en Opel Kadett B.

"Den ägdes av min kompis mormor och vi körde den mycket. Efter vår examen tog vi den till Jugoslavien. Vi fick sladd på fuktig väg och hamnade i ett vägräcke. Opeln fick bärgas till närmaste stad där den intryckta fronten dömdes ut helt av bilmekanikern."

Men det hindrade inte de uppfinningsrika kompisarna och den kluriga bilmekanikern från att försöka få den trafikduglig igen.

"Vi skruvade av registreringsskyltarna och bilmekanikern fäste ena änden av en kedja i framaxeln på bilen och andra änden inne i verkstaden. Sedan lade han i backen och backade snabbt tre gånger tills framvagnen var hyggligt rak igen. Sedan körde vi hem och den bilen gick ytterligare några år."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Thomas Ingenlath gör ett riktigt bra jobb som designchef på Volvo.
623
38