Mercedes GLC Coupé är den snygga utmanaren till BMW X4

Mercedes GLC Coupé är den snygga utmanaren till BMW X4
Designen är största skillnaden mellan Mercedes GLC och GLC Coupé. Den nya modellen delar motorhuv, framskärmar och nedre dörrpaneler med GLC men får en mer lutande vindruta, annorlunda stötfångare och en betydligt slankare taklinje. GLC Coupé får också ett sänkt chassi.

BMW X4 har precis fått en ny konkurrent. Mercedes har smygvisat den nya modellen GLC Coupé och redan för ett år sedan dök den upp som konceptbil. Men här är alltså den riktiga produktionsbilen som snart dyker upp på svenska vägar.

Mercedes GLC Coupé ska locka köpare som tycker en "vanlig" GLC ser för kantig ut och som värdesätter läcker coupédesign mer än stora utrymmen och praktisk lastkapacitet.

Mercedes GLC Coupé blir omkring 35.000 kronor dyrare än Mercedes GLC, skriver Autocar, vilket i så fall skulle innebära ett instegspris på drygt 450.000 kronor.

Köparna kan välja mellan tre modeller: bensindrivna GLC 250 Coupé med en 2,0-liters turbomotor på 211 hästar samt dieseldrivna GLC 220 d Coupé och GLC 250 d Coupé med 170 respektive 204 hästkrafter. Niostegad automatlåda och fyrhjulsdriftssystemet 4Matic är standard, men senare kommer GLC Coupé också med bakhjulsdrift och manuell låda.

Senare dyker också GLC 300 Coupé upp och på dieselsidan kommer GLC 350 d. Dessutom kommer en laddhybrid i form av GLC 350 e Coupé. Den ska klara tre mil på eldrift och har totalt 320 hästkrafter. Men enligt de preliminära siffrorna klarar den inte utsläppsgränsen för att få bli kallad supermiljöbil: den släpper ut mellan 59 och 64 gram koldioxid per kilometer, beroende på däck.

Toppmodellen blir Mercedes-AMG GLC 43 AMG med en 3,0-liters V6-motor med dubbla turbo som klarar 0–100 km/h på under fem sekunder, men det ryktas också om en kommande Mercedes-AMG GLC 63 AMG med ännu mer effekt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Mercedes GLC Coupé ser riktigt bra ut. Snyggt jobbat, Mercedes!
191
67