Nissan GT-R blir lite bekvämare – och lite snabbare

Nissan GT-R blir lite bekvämare – och lite snabbare

Nissan GT-R fyller tio år i år och vissa börjar undra om det inte är dags för en ersättare. Men för att hålla modellen fräsch i ytterligare några år kommer nu en uppdatering med bland annat mer effekt och en uppdaterad interiör.

På utsidan märks kanske inte förändringarna vid en snabb anblick men både grillen med mattkromade detaljer och motorhuven är nya. På insidan lägger vi märke till den läderklädda instrumentpanelen och det nya infotainmentsystemet med åttatumsskärm. Den ska minska antalet knappar från 27 till 11.

En annan uppdatering som vissa kanske längtat efter är att Nissan nu valt att montera växlingspaddlarna på ratten. På så sätt följer de med rattens rörelser och föraren behöver inte ta händerna från ratten.

Effektmässigt har Nissan GT-R numera 565 hästkrafter och vridmomentkurvan är jämnare. Även om Nissan GT-R kanske inte främst är tänkt som långfärdsglidare har Nissan också valt att förbättra komforten med aktiv ljudisolering – en mikrofon som "lyssnar" på bilens ljudnivå och skickar ut en motsignal för att dämpa bullernivån.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Nissan GT-R blev snyggare än tidigare.
122
58