Här är Vladimir Putins nya superlimousin

Kortezh är Vladimir Putins motsvarighet till Barack Obamas ”Beast”. Kortezh-projektet är en satsning värd 3,7 miljarder rubel (cirka 500 miljoner kronor) för att ta fram...
Annons

Här är Vladimir Putins nya superlimousin
Kortezh är Vladimir Putins motsvarighet till Barack Obamas ”Beast”.

Kortezh-projektet är en satsning värd 3,7 miljarder rubel (cirka 500 miljoner kronor) för att ta fram ryska fordon som transportmedel av landets högsta regeringstjänstemän.

Porsche har hjälpt till att utveckla Kortezh drivlina, vilket också handels- och industriminister, Denis Manturov har bekräftat, men det förblir ett fortsatt mysterium vilken den exakta motorn är. Enligt tidigare rapporter handlar det dock om en V12-motor med dubbla turboaggregat, toppeffekten lär hamna kring 800 hk.

Kortezh, som betyder kortege, kommer att finnas i fyra olika karosstyper, limousin, sedan, suv och minibuss och tillverkaren planerar att producera 4.000-5.000 exemplar av varje version. Det betyder, att till skillnad från president Obamas Cadillac ”Beast”, kommer de att kunna köpas av alla ryssar som har råd.

Produktionen startar 2017 vid ”Central Scientific Research Automobile and Automotive Engines Institute” (NAMI) i Moskva. Under det första året ska 200 exemplar byggas och resterande kommer att rulla ut under flera år framöver.

Manturov säger att de första Kortezh-bilarna kommer att levereras ”i slutet av 2017 eller början av 2018”, där president Putin naturligtvis väntas få ett av de första exemplaren.

Här är Vladimir Putins nya superlimousin
Rysslands statsvapen pryder ratten.
Annons
Annons
Rulla till toppen