Marchionne blir Ferrari-vd – och lovar ny superbil

Knappt har Sergio Marchionne utnämnt sig själv som ny vd för Ferrari – efter att Amedeo Felisa valt att avgå – förrän han ger löfte...
Annons

Knappt har Sergio Marchionne utnämnt sig själv som ny vd för Ferrari – efter att Amedeo Felisa valt att avgå – förrän han ger löfte om en ny supersportbil.

Amedeo Felisa kom till Ferrari under 90-talet och har varit vd sedan 2008. Med ålderns rätt, 69 år, drar han sig nu tillbaka och följer förre styrelseordföranden Luca Cordero di Montezemolo.

I en intervju med tidningen Automobile Magazine säger Sergio Marchionne, 64 år, att det inte är en hemlighet att man redan presenterat LaFerrari Spider för utvalda kunder. Det är en Ferrari LaFerrari i allt väsentligt, men med en taklucka som går att lyfta av för de som vill synas. Sannolikt presenteras den modellen under 2017.

I intervjun med Automobile Magazine berör Sergio Marchionne en mängd områden och kommer även in på ämnet ”en modern Dino”. Han ställer en mängd frågor kring Dino och hur den ska förhålla sig till nästa generation Ferrari 488, vad ska en ny Dino kosta, vilken position ska den ha på marknaden, och så vidare? Det sammantagna svaret är att det inte finns några självklara svar på frågorna, allt är fortfarande öppet.

I intervjun visar det sig att Sergio Marchionne inte alls är negativ till hybridversioner av kommande Ferrarimodeller, det kommer att förbättra prestanda ännu mer. Och Marchionnes tveksamhet till Teslas affärsidé kvarstår, det står klart. Det finns inget Tesla gör idag som inte också de andra ”spelarna” inom bilindustrin kan göra. Men var finns lönsamheten? Var är affären?

Annons
Annons
Rulla till toppen