Volvo lämnar V8 Supercars – satsar på annan teknik

Polestar meddelar att man inte förnyar avtalet med australiensiska racingserien V8 Supercars som går ut efter 2016 års säsong. Volvo meddelar att man ska satsa på annan teknik och andra mästerskap istället.
Annons

Volvo lämnar V8 Supercars – satsar på annan teknik
Volvo Polestar lämnar V8 Supercars i Australien.

”Vi har haft ett bra samarbete med Garry Rogers Motorsport och mästerskapsarrangörerna, men vår strategi och affärsmässiga mål kräver att vi fokuserar på andra tekniker och mästerskap med start inom en snar framtid”, säger Niels Möller, Chief Operating Officer för Polestar.

”Vi kommer att stödja teamet under årets säsong i syfte att uppnå bästa möjliga idrottsresultat, men anser vi att det är rimligt att alla inblandade får besked om framtiden så tidigt som möjligt.”

Volvo har i samarbete med Volvo Car Australien och Garry Rogers Motorsport tävlat i V8 Supercars sedan 2014, vilket hittills har resulterat i sju segrar, 17 pallplatser, 17 pole positions och sju snabbaste varv.

Årets säsong har kört tre av 15 omgångar och Volvo ligger för närvarande fyra i teammästerskapet och tvåa i förarmästerskapet, då med Scott McLaughlin bakom ratten.

• Vinn en exklusiv jacka från Polestar (Obs – tävlingen pågår fram till 10 maj 2016)

Annons
Annons
Rulla till toppen