Audi ökar – Tyskland inte största marknaden

Globalt var det Audi A4 och Audi Q7 som sålde bäst. Men i Storbritannen är en sportbil populärast och i Kina verkar vi se ett trendbrott, från lyxbilar till småbilar.
Annons

Audi ökar – Tyskland inte största marknaden
Globalt var det framförallt nya Audi A4 (+12 procent) och Audi Q7 (+73 procent) som tillförde volym.

Audi visar ett positivt försäljningsresultat för första halvåret 2016. Med cirka 953.200 sålda bilar ökade försäljningen med 5,6 procent.

I Europa var efterfrågan särskilt stark och man levererade för första gången över 450.000 bilar.

”Trots rådande utmaningar på viktiga marknader visade det första halvåret en balanserad tillväxt globalt. Vi är marknadsledare i Europa och Kina och går bättre än totalmarknaden i USA. Under de kommande månaderna kommer vi att fortsätta stärka vårt modellprogram med ny teknik och koncept som Audi Q7 e-tron, A6L e-tron, SQ7 TDI och lilla suven Q2”, säger Dietmar Voggenreiter, försäljnings- och marknadsdirektör Audi AG.

Flera modeller står inför ett skifte, bland annat nya Audi A5 Coupe under hösten och uppdaterade Audi A3 under juli. Läs mer om Audis kommande modeller fram till 2019.

Under juni bidrog framför allt de nya modellerna till den europeiska ökningen, mer än fördubblad försäljning av Audi Q7 och nära 20 procents ökning av nya Audi A4.

Den största tillväxten bidrog Tyskland, Italien och Spanien med. Även på den största europeiska exportmarknaden, Storbritannien, ökade försäljningen med 4,1 procent till 89.935 bilar. Här var det framförallt efterfrågan på Audi TT som bidrog, hela 17.650 TT såldes.

Även i USA visade tillväxt. Under det första halvåret levererades 96.934 bilar, en ökning på 3,5 procent, där nästan varannan kund väljer en suv. 

Försäljningen visade även positivt resultat på den kinesiska marknaden, där framförallt de mindre modellerna bidragit till tillväxten. Under de första sex månaderna levererades 81.083 Audi A3 och Q3. Totalt ökade försäljningen i Kina med 5,9 procent till 290.126 bilar under det första halvåret.

Annons
Annons
Rulla till toppen