Broskandalen blir bara värre och värre

Idag meddelar Trafikverket att reparationen av Södertäljebron tar längre tid än man beräknat. Enligt den nya prognosen tror Trafikverket att Södertäljebron ska vara återställd och...
Annons

Idag meddelar Trafikverket att reparationen av Södertäljebron tar längre tid än man beräknat. Enligt den nya prognosen tror Trafikverket att Södertäljebron ska vara återställd och i funktion under början av september. Trafikverket återkommer med mer exakt besked när slutförandet närmar sig.

Den långtradare som natten till midsommar välte på bron skadade konstruktionen på ett sätt som man inte förutsett. Inledningsvis trodde man att reparationen skulle ta hela sommaren, sedan visade sig skadorna vara så stora att Södertäljebron riskerade att rasa samman.

I slutet på juli framkom det att svetsarbeten utförts på ett felaktigt sätt och fick göras om. Trafikverket har också fått kritik för att man anlitat kriminellt belastade leverantörer. Köerna blir speciellt långa nu när många återvänder från sin semester och trafikflödet återgår till sin normala, höga nivå.

Att reparationsarbetet dragit ut på tiden beror på att konstruktionen är mycket komplex med ett stort antal stålbalkar. Balkarna är dessutom speciella, ingen normal lagervara, och måste tillverkas. Köerna vid Södertäljebron är irriterande men de kostar samhället miljonbelopp varje dygn.

Ett alternativ om man ska färdas förbi Södertälje är att använda sig av riksväg 55 mellan Strängnäs och Enköping, för att sedan ta sig vidare söderut eller norrut. 55:an har dock varit föremål för underhållsarbete under sommaren och även där har det blivit långa köer.

Annons
Annons
Rulla till toppen