Mercedes ”gör en BMW” – inför njurar i grillen

Det drar ihop sig till finbilsutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance i Monterey, Kalifornien. Eventet har blivit allt viktigare för bilindustrin och här väljer Mercedes att...
Annons

Det drar ihop sig till finbilsutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance i Monterey, Kalifornien. Eventet har blivit allt viktigare för bilindustrin och här väljer Mercedes att premiärvisa sitt nya Maybach-koncept.

Den 19 augusti ska vi få se den jättelika coupémodellen som, enligt de mycket knapphändiga uppgifterna, är nästan sex meter lång. Nu är ju just längden inte speciellt överraskande när det gäller Maybach, som ni minns var minstingen 5,7 meter lång och L-versionen hela 6,2 meter. Maybach blev nedlagt 2012 men återuppstod två år senare som en del av Mercedes S-klassmodeller.

Ännu så länge bjuder Mercedes bara på två mörka bilder av den nya Maybach-modellen. Vad vi kan se är att grillen inte lånar någon design från Mercedes och vore det inte för stjärnan skulle man nog gissa på en annan biltillverkare i södra Tyskland.

Några besked om eventuell serieproduktion får vi inte heller. Den kundkategori som Mercedes söker lär finnas i Monterey under veckan och det är väl deras reaktioner som avgör om blir någon Maybach-coupé. Rolls-Royce är på väg att avsluta sin Phantom-produktion och då försvinner även Phantom Coupé, så ett visst utrymme i detta extremt smala segment finns det.

Pebble Beach Concours d’Elegance är inte okänd mark för Mercedes-Maybach, här visade man 2005 upp tvådörrarscoupén Exelero Sports Coupé. Konceptbilen byggdes till däcktillverkaren Fulda och var en hommage till Maybach SW 38 Stromlinie från 1939, en specialbyggd coupé som Fulda använde för högfartstester.

Mercedes ”gör en BMW” – inför njurar i grillen
Precis vad världen väntat på, en sexmeters lyxcoupé? Sidoprofilen är intressant men vad säger ni om fronten? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen