Kaoset vid Slussen fortsätter – här är bilisternas fula knep

Att bygga om trafikkarusellen Slussen i Stockholm är ett jätteprojekt. När vägarna läggs om på grund av ombyggnationer gäller det att bilisterna håller koll på...
Annons

Att bygga om trafikkarusellen Slussen i Stockholm är ett jätteprojekt. När vägarna läggs om på grund av ombyggnationer gäller det att bilisterna håller koll på var det går att köra – och var det är förbjudet.

Vid Slussplan fanns förut flaggvakter som har fått stå emot mycket okvädningsord från bilister. Nu har flaggvakterna ersatts av spårviddshinder, för att hindra andra fordon än bussar från att köra på vissa platser.

Men det verkar inte ha fungerat särskilt bra, det heller.

En del bilister kör istället upp på gång- och cykelbanan vid sidan om hindren för att komma förbi, skriver Södermalmsnytt

”De här bilarna som gör det – och jag har sett taxibilar som också gör det – utsätter de mest oskyddade trafikanterna för en oerhörd fara när de bara struntar i trafikreglerna på det här sättet. Det är helt horribelt. Jag vet inte vad jag ska använda för kraftuttryck som kan gå i tryck”, säger Eva Rosman, kommunikatör för Slussenprojektet, till tidningen.

En bilist körde fast i hindret medan en reporter från tidningen var på plats. Det orsakade totalstopp i busstrafiken.

Annons
Annons
Rulla till toppen