Racing incident? Nej, årets tackling och rallarsving!

Uttrycket ”racing incident” brukar användas när två bilar råkar få kontakt och någon kanske hamnar i gruset eller snurrar. Fast då förutsätter det att förarna...
Annons

Uttrycket ”racing incident” brukar användas när två bilar råkar få kontakt och någon kanske hamnar i gruset eller snurrar. Fast då förutsätter det att förarna inte haft för avsikt att förstöra för sin konkurrent. Så var det inte i helgens Nascar Camping World Truck Series som kördes på Canadian Tire Motorsport Park. Här var tacklingarna fullt medvetna!

Som vi ser i filmklippet nedtill är det tuffa och täta bataljer under de sista minuterna av loppet. Cole Custer och John Hunter Nemechek fick lite distans till klungan och ledaren Custer gav inte bort en centimeters lucka. Det fick Nemechek att komma allt närmare och i sista kurvan övergick närkontakt till att bli full kontakt.

Det är svårt att tolka händelsen som något annat än en full medveten avåkning där Nemechek sätter Custer stenhårt mot barriären och håller honom fast där för att själv komma en halv noslängd före över mållinjen. Så långt ifrån racing incident som det går att komma.

När Nemechek tilldelades vinsten efter att domarna granskat incidenten brast det för Custer och han hoppade på Nemechek för att göra upp med nävarna. De två hölls isär av teamkamrater och funktionärer.

I kommentarerna efteråt säger Nemechek att det hör till racingen att ”knuffas lite” och ”Custer skulle gjort samma sak mot mig”. Det verkar som om ”knuffas lite” fått en helt ny innebörd…

Annons
Annons
Rulla till toppen