Nya rykten om Porsches kommande elbilar – blir det en ”mini-Panamera”?

Porsche är en av flera stora biltillverkare som just nu storsatsar på elbilar – det visar inte minst konceptbilen Mission E som ska sättas i produktion...
Annons

Porsche är en av flera stora biltillverkare som just nu storsatsar på elbilar – det visar inte minst konceptbilen Mission E som ska sättas i produktion 2020. Vid sidan om den har det också ryktats om en helt eller delvis eldriven version av den klassiska 911-modellen.

”Sportbilar kommer hålla kvar vid klassiska drivlinor lite längre än andra biltyper av den enkla anledningen att elektrifiering fortfarande innebär betydligt högre vikt. Men även Porsche 911 måste anpassa sig till slut”, säger Porschechefen Oliver Blume till Automobile.

Enligt nya uppgifter har Porsche valt att skrota den nya superbilen 960, med mittmonterad åttacylindrig boxermotor, och istället satsa på en mindre version av fyradörrarsmodellen Panamera, mer känd som Pajun. Den skulle mycket väl kunna komma med eldrift. Kanske en Porsche Pajun E?

Plattformen som konceptbilen Mission E bygger på är flexibel och kan skalas både upp och ned, så det är absolut ingen galen gissning att det dyker upp en eldriven Porsche i samma storlek som BMW 3-serie, eller något större.

Förutom Porsche Pajun finns också planer på en mindre suv med coupéstuk, ungefär som Audi Q4 och BMW X4. Den skulle i så fall också kunna dyka upp med eldrift, och blir då en konkurrent till Jaguar E-Pace.

En coupésuv har Oliver Blume hintat om tidigare.

”Porsche är och förblir ett sportbilsmärke. Det gäller också för suvarna. En coupésuv kan tolkas på ett väldigt sportigt sätt och därför skulle det också vara passande för Porsche. I suv-segmentet finns fortfarande många möjligheter”, sa han i en intervju med auto motor und sport.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!

 

Annons
Annons
Rulla till toppen