Ferrari säger ”arrivederci” till manuella lådan för evigt

Det finns ingen möjlighet att Ferrari återupplivar den manuella växellådan. Det bekräftar Ferraris teknik- och utvecklingschef Michael Hugo Leiters i en intervju med sajten Motoring....
Annons

Det finns ingen möjlighet att Ferrari återupplivar den manuella växellådan. Det bekräftar Ferraris teknik- och utvecklingschef Michael Hugo Leiters i en intervju med sajten Motoring.

Den främsta anledningen till att vi aldrig mer får se en ny Ferrari med manuell låda är prestanda.

”Ferrari är design, prestanda och teknologier som ligger i absolut framkant. Det finns ingen manuell växellåda som kan slå den här prestandan och därför har vi beslutat oss för att stanna med dubbelkopplingslådan”, säger Michael Hugo Leiters.

För alla som någon gång sett – eller till och med använt – en Ferrari med den snygga växelspakskulissen är det här kanske ett dystert besked, men

Både Ferrari, McLaren och Lamborghini har slutat utveckla manuella växellådor. Porsche införde dubbelkopplingslådan PDK i 911 GT3 och GT3 RS, men i Cayman GT4 och 911 R finns fortfarande en manuell låda. Och Porsche planerar inte att pensionera den manuella lådan inom en överskådlig framtid.

Annons
Annons
Rulla till toppen