Volvo fortsätter öka – på väg mot nytt rekordår

Det går riktigt bra för Volvo – åtminstone om vi tittar på försäljningssiffrorna. Försäljningen för hela Volvo Cars i världen ökade för 16:e månaden i...
Annons

Det går riktigt bra för Volvo – åtminstone om vi tittar på försäljningssiffrorna. Försäljningen för hela Volvo Cars i världen ökade för 16:e månaden i rad och fortsätter ökningen i den här takten kan 2016 bli ett nytt rekordår.

Volvo levererade 48.259 bilar under september vilket är en ökning med sex procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har Volvo levererat 379.329 bilar vilket är en ökning med hela 9,6 procent jämfört med samma period förra året.

Allra störst är ökningen hittills i år i USA, med 26,2 procent. Kina har ökat med 11,9 procent och Sverige med 5,6 procent.

XC60 fortsätter vara Volvos populäraste modell totalt sett. Därefter följer V40 och V40 Cross Country, medan XC90 hamnar på tredje plats.

Vi har tidigare skrivit om hur Volvos ökade produktionstakt nu innebär att Volvo ligger efter med produktionsplanerna. Varken måleriet på Torslanda eller karossfabriken hinner med. Nu skickas karosser med lastbil till belgiska Gent för målning och fabriken i kinesiska Daqing ska bygga golv som flygs till Torslanda med ett plan om dagen.

En del av våra läsare som köpt en ny Volvo har också haft synpunkter på kvaliteten.

”Lidande blir kunderna – som inte får helt färdigutvecklade bilar”, skriver auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind i ett blogginlägg.

Annons
Annons
Rulla till toppen