Raseriet mot Audi efter kampanjen – bilägare ”skänker bort” sin A6

Audi pausar sin reklamkampanj med den kända profilen "Kakan" Hermansson efter en proteststorm på nätet. "Audi Sverige tar givetvis helt avstånd från våld", skriver man en kommentar.
Annons

Raseriet mot Audi efter kampanjen – bilägare
I kampanjen för Audi Q2, som nu är avslutad, ingick även racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky och artisten Daniel Adams-Ray, men det är samarbetet med ”Kakan” Hermansson som många vänder sig mot.

Audi Sveriges senaste kampanj har orsakat massiv proteststorm på nätet. Kritiken föranleds av att Audi har valt att samarbeta med den kända profilen Karin ”Kakan” Hermansson, konstnär och författare. Hon har även varit programledare hos SVT, SR och deltagit i ”på spåret”. 

I kampanjen på Audis hemsida var idén att bygga nya suv-modellen Q2 efter tre färgstarka profilers preferenser, det var ”Kakan”, racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky och artisten Daniel Adams-Ray. De tre tävlingsförslag som passade profilerna mest skulle ”vinna” bilen i tre månader.

Men kritiken började genast hagla in på Audis Facebooksida.

”Vem fan vill köpa en Audi efter detta? Er marknadschef borde få kicken efter en av de sämsta kampanjerna någonsin. Hur vore det om ni granskade folk som uppenbarligen tycker det är OK med polismord. Idioter! NI borde be om ursäkt till de mördade polisernas familjer!”, lyder en Facebook-kommentar.

Det många reagerar på är att Kakan Hermansson har gjort sig känd för ett stort antal hatiska utfall mot bland annat poliser och uppmanat till våd. Många hänvisar till ett twitter-inlägg där hon kommenterar polismorden i Malexander. 

”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”, skrev Kakan Hermansson på Twitter.

En person ”skänker bort” sin Audi A6 på Blocket efter att ha hört talas om kampanjen. 

Raseriet mot Audi efter kampanjen – bilägare
Läs mer om Audi Q2.

”Har ägt 3 st Audis i mina dar. Tyckte verkligen om dessa, tog mig alltid dit jag ville på ett bekvämt och säkert sätt. Vill här och nu ge Er på Audi ett löfte. Aldrig en Audi igen så länge jag lever. Tack för denna tid och lycka till framöver”, lyder en annan kommentar på Audis facebooksida.

Audi skriver nu på sin facebooksida att man pausar reklamkampanjen med Kakan Hermansson.

”Vi har fått starka reaktioner på vårt samarbete med Kakan Hermansson. Audi Sverige tar givetvis helt avstånd från våld. Kakan har också varit tydlig med att hon ångrar sina tidigare uttalanden på Twitter och bett om ursäkt. Till de som tagit illa vid sig ber vi om ursäkt.”

Se fler läsar-kommentarer i Audi Sveriges facebookinlägg nedan. 

Uppdaterad: Audis presschef Irene Bernald meddelar att tävlingen nu är avslutad.

Annons
Annons
Rulla till toppen