Glad F1-nyhet – Marcus Ericsson kör ytterligare en säsong

Sauber bekräftar att svenske Marcus Ericssons kontrakt förlängs med ett år. "Jätteglad och exalterad inför 2017 tillsammans Sauber F1", säger Ericsson.
Annons

Glad F1-nyhet – Marcus Ericsson kör ytterligare en säsong
Marcus Ericsson är mycket glad över att ha skrivit kontrakt med Sauber F1 ytterligare en säsong.

Marcus Ericsson och Sauber har en tuff säsong bakom sig. Svenskens bästa resultat är en elfteplats i Mexikos GP, och med bara ett lopp kvar av årets säsong står har därmed fortfarande poänglös. Teamets enda poäng kommer istället från Felipe Nasrs niondeplats i Brasiliens GP.

Trots avsaknad av poäng för Ericsson är Saubers stallchef Monisha Kaltenborn nöjd med Ericssons resultat.

”Under säsongen har Marcus visat att han är villig att kämpa hårt för att utvecklas. Han har haft tuffa tider med oss, men han har hanterat dem väldigt bra. De senaste två åren har han utvecklats en hel del och visat duglighet både på och utanför banan, säger Saubers stallchef Monisha Kaltenborn i ett pressmeddelande på Saubers hemsida.

Nu står det också klart att Ericssons får förnyat förtroende, han har skrivit kontrakt på ytterligare en säsong med Sauber F1.

”Det är jättekul att få förtroende för ännu ett år. Det har inte varit den lättaste säsongen, om man säger så. Speciellt i början, när vi verkligen var i botten. Det har gått bättre och bättre ju längre säsongen har gått och jag har visat mer och mer vad jag går för”, säger Marcus Ericsson till SportExpressen.

Enligt Ericsson har stallets tidigare ekonomiska problem inte påverkat nästa års satsning.
 
”Ägarbytet kom i rätt tid för att inte förlora så mycket inför nästa säsong då man kunnat göra mycket. Sedan hur bra bilen är får vi se först när vi rullar ut till de första testerna”, säger Ericsson till Viasat.
 
Vem som ska köra den andra Sauber-bilen är ännu inte klart. 

”Det som är viktigt är att få en förare som är så snabb som möjligt, så att man får pusha sig själv och fajtas hårt inom teamet och jobba bra ihop. Där tycker jag att jag och Felipe (Nasr) har gjort ett bra jobb. Vi har haft våra duster, men har pushat på varandra. Men om det blir honom eller någon annan, det spelar inte så stor roll för mig”, säger Ericsson till SportExpressen.

Marcus Ericsson befinner sig just nu i Dubai och tränar inför säsongens avslutande lopp i Abu Dhabi. 

Annons
Annons
Rulla till toppen