BMW 6-serie GT fångad av ams-läsare – mitt i stan

Att köra nya, maskerade testbilar på inhängnade banor är en sak. Men när testförarna kör bilarna rakt genom centrala Stockholm handlar det snarare om ett...
Annons

BMW 6-serie GT fångad av ams-läsare – mitt i stan

Att köra nya, maskerade testbilar på inhängnade banor är en sak. Men när testförarna kör bilarna rakt genom centrala Stockholm handlar det snarare om ett pr-trick och inte om att finslipa chassit och köregenskaperna.

De här testbilarna från BMW fotograferades av auto motor & sport-läsaren Mathias Lagerros.

Suven på bilderna är nya BMW X3, som blir större än dagens modell och känns som en ”mini-X5”.

BMW 6-serie GT fångad av ams-läsare – mitt i stan

Sedanmodellen är lite knepigare. Vid en snabb anblick ser det ut som nya 5-serie Gran Turismo, men den försvinner och ersätts med 6-serie Gran Turismo, enligt Autocar

Det verkar alltså som att sedan- och kombiversionerna får heta 5-serien medan den nya Gran Turismo-versionen alltså flyttar från 5-serien till 6-serien. Det ryktas samtidigt om att dagens 6-serie Gran Coupé försvinner. Nya 6-serie GT ersätter alltså både 5-serie GT och 6-serie GC. Hänger du med?!

Tekniken under skalet på nya BMW 6-serie GT hämtas rakt av från nya 5-serien, vilket innebär en hel del ny teknik, framför allt när det gäller säkerhet och uppkoppling. Men till skillnad från 5-serien får 6-serie GT en högre sittposition och en ”exklusivare loungekänsla”.

BMW 6-serie GT får premiär sent 2017.

Stort tack till Mathias Lagerros för bilderna!

BMW 6-serie GT fångad av ams-läsare – mitt i stan
Annons
Annons
Rulla till toppen