Kör på älgen i full fart – se den makabra volten

Jeep-föraren ser inte älgen utan kör på den med full kraft. Vad som händer då har vi aldrig sett tidigare, den enorma älgen kastas upp i luften och gör en fruktansvärd volt.
Annons

Kör på älgen i full fart – se den makabra volten

Att älgar är stora vet alla, en tjur kan väga över 500 kg och vara över 2 meter i mankhöjd. Att se dem röra sig är nästan hypnotiskt, de långa gängliga benen och den stora kroppen tycks nästan sväva fram över marken. En sammandrabbning mellan älg och bil kan orsaka mycket allvarliga olyckor, det behöver vi inte ens nämna.

I Colorado fick en bilist se en älg på obehagligt nära håll ner den plötsligt korsade körbanan. Kayla Whitehead hade stannat sin bil för att filma två älgar som stod efter vägen. Flera bilister hade stannat längs vägen som går genom den nationalpark där älgarna befann sig. Att föraren i den vita Jeepen varken registrerar älgarna eller de stillaståendebilarna utan laddar på i full fart genom en nationalpark får anses mycket obetänksamt. Och trots att föraren uppenbarligen ställer sig på bromsen kör den på älgen med full kraft. Vad som händer sedan har vi aldrig tidigare skådat, den enorma älgen kastas upp i luften och gör en fruktansvärd volt. 

Älgen blir liggande på vägen, vid liv sägs det, men svårt skadad. Det går inte så värst mycket bättre för Jeepen trots den väger tre gånger så mycket och har både fart och teknik på sin sida. Bilen blev enligt uppgifter i Drive.com okörbar, vindrutan inslagen och huven totalt demolerad. Enligt uppgifter klarade sig de personerna i bilen utan allvarliga skador. 

Det här är en mycket dramatisk påminnelse för alla att sakta ner farten, att ha koll på omgivningen och vad som rör sig i vägkanten. 

Annons
Annons
Rulla till toppen