Världens bästa jobb – testförare hos McLaren

Chris Goodwind är chef över testförarna på McLaren. Han har världens bästa jobb. Tror vi, efter att ha sett den här videon. Den maskerade bilen...
Annons

Chris Goodwind är chef över testförarna på McLaren. Han har världens bästa jobb. Tror vi, efter att ha sett den här videon.

Den maskerade bilen är projekt ”P14”, den modell som ska ersätta McLaren 650S och som vi tror får heta McLaren 720S. Till den nya bilen har McLaren samarbetat med Pirelli för att ta fram en speciell version av P-Zero Corsa med precis rätt egenskaper. Och som vi kan se i filmen har det gått åt en del däck i utvecklingsarbetet.

Den nya McLaren 720S får ny design, helt ny kolfiber-monocoque, men ungefär samma drivlina som sin föregångare. Det ryktas att den turbomatade V8-motorn växer från 3,8 till 4,0 liter och som modellnamnet berättar ökar toppeffekten till 720 hk. Det borde innebära en toppfart kring 330 km/h och 0–100 tid på strax under tre sekunder.

Drifting kanske inte är det man förknippar med bankörning och framför allt vanlig landsvägskörning. Men enligt Chris Goodwind är det viktigt att ta reda på hur bilen beter sig när föraren gått förbi greppgränsen för däcken. Och på samma sätt är det viktigt att se hur bilen reagerar när farten sjunker och man återfår greppet. Allt ska ske mjukt och kontrollerat.

Att köra över gränsen har ett syfte”, säger Chris Goodwind, ”men det är cool och riktigt kul också” lägger han till med ett leende. 

Annons
Annons
Rulla till toppen