Specialutvecklad bil har dusch och tvåvägskamera

99,9 procent av hundägarna betraktar sina hundar som familjemedlemmar. 90 procent av ägarna skulle dessutom köpa en bil utrustad med hundvänliga funktioner. I Nissans nya konceptbil X-Trail 4Dogs finns flera smarta finesser, bland annat dusch och hundkamera.
Annons

Specialutvecklad bil har dusch och tvåvägskamera
Nya fack har tillkommit på sidorna, så att bagageutrymmet kan hållas fritt från olika prylar som hundmat, soppåsar och koppel. X-Trail 4Dogs har också utrustats med en hundvakt ovanför baksätet – ett Nissan originaltillbehör som redan finns att köpa.

Enligt en undersökning bland cirka 1.300 hundägare betraktar alla hundägare (99,9%) sina hundar som en familjemedlem. Ungefär lika många (98,7%) använder bilen för att transportera sin hund och 90% skulle köpa en bil som var utrustad med hundvänliga funktioner. 

”Undersökningen visade mycket tydligt att för hundägare är hunden verkligen en del av familjen. Att se till att hundens behov och önskemål tillgodoses är ofta lika viktigt som att barnen har det bra och är glada. Och konceptbilen X-Trail 4Dogs tar detta till en ny nivå”, säger Ryan Gains, marknadschef för Nissan X-Trail.

För att möta hundägarnas behov har Nissan utvecklat konceptversionen, X-Trail 4Dogs. En bil för familjer som ska ut på äventyr, särskilt när de har fyrbenta vänner med sig.

X-Trail 4Dogs har ett bagageutrymme som byggts om för att ge plats för upp till två sällskapsdjur. Utrymmet är 445 liter och utrustat med flera praktiska funktioner, som exempelvis en dusch och pälstork. Dra ut slangen och duscha av hunden, byt sedan till hårtorken och torka av pälsen.

Specialutvecklad bil har dusch och tvåvägskamera
Rampen gör att hunden själv kan gå upp i bagageutrymmet.

En annan finess är rampen som kan fällas ut så att hunden kan gå upp i bagageutrymmet, detta är särskilt bra om hunden skadad eller av annan anledning inte klarar att hoppa upp i bagageutrymmet. Det finns även ett integrerat torksystemet som sprutar in varmluft i bagageutrymmet för att den blöta eller kalla hunden inte ska frysa. 

Väl i bagageutrymmet kan hunden lägga sig till rätta i hundkorgen, dricka vatten ur den spillfria skålen eller ta något att äta från den smarta hundmatsautomaten. Under färden är hunden säkrad via en sele.

Hundkorgen, vattenskålen och hundmatsautomaten är lätta att ta bort för att skapa ett rymligt lastutrymme, när hunden inte när med. Reservhjulet är också lätt att komma åt även när hundtillbehören är på plats.

Under färden kan föraren hålla koll på hunden med hjälp av en kamera – och hunden kan hålla koll på ägaren… Detta via en 7″-skärm på instrumentbrädan och en 10″ LCD-skärm i bagageutrymmet. Via en ljudlänk kan ägaren också tala med hunden så att den känner sig trygg.

Hela bagageutrymmet har klätts i läder för att göra det lätt att tvätta bort smuts och bli av med hundhår.

 

Specialutvecklad bil har dusch och tvåvägskamera
Fästen för dusch och hårtork förvaras i en utdragbar låda, som är lätt att komma åt vid bagageutrymmets öppning.

 Undersökningen visar att:

· Nästan alla hundägare (99,9%) betraktade sina hundar som en familjemedlem

· Ungefär lika många (98,7%) av ägarna använde bilen för att transportera sin hund

· Nästan 90% (88,9%) skulle köpa en bil som var utrustad med hundvänliga funktioner

· Nästan 90% (88,7%) av ägarna transporterade sin hund i en bil minst en gång i veckan

· Över 90% (90,5%) transporterade hunden i bilen på resor som tog 10 minuter eller mer

· 71,5% transporterar hunden i bagageutrymmet eller baksätet 

Undersökningen genomfördes av The Kennel Club, Englands största organisation som arbetar för hundars hälsa och välbefinnande.

Annons
Annons
Rulla till toppen