Vi köper bil som aldrig förr – ökning för 38:e månaden

Inte någon februarimånad sedan 1970 det sålts fler bilar, och allra bäst går det för Volvo. Bland dieselbilarna ser vi dock en nedgång.
Annons

Vi köper bil som aldrig förr – ökning för 38:e månaden
Volvo toppar listan.

”Februari var ytterligare en mycket stark månad på bilmarknaden. Registreringarna av nya personbilar ökade med 3,2 procent i februari. Det är 38:e månaden i rad med plussiffror och den näst bästa februarimånaden någonsin, slaget bara av februari 1970, då det var en köprusch inför en momshöjning”, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Under februari registrerades 27.735 nya personbilar, en ökning med 3 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har registreringarna ökat med 5,2 procent. 

Allra bäst sålde Volvo S90/V90. På andra plats hittar vi den tidigare Sverige-ettan – VW Golf. Därefter i häl hittar vi Volvo XC60, vars efterträdare får premiär på bilsalongen i Genève nästa vecka och Volvo S60/V60.

”Enligt Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer för februari är stämningsläget mycket ljust i svensk ekonomi och hushållens syn på sin egen ekonomi är fortsatt optimistisk, vilket är gynnsamt för viljan att investera i ny bil”, säger Bertil Moldén.

Nyregistreringarna av supermiljöbilar, det vill säga bilar med koldioxidutsläpp på högst 50 g/km, uppgick i februari till 1.145, en ökning med 88 procent jämfört med februari förra året. Förra året låg Sverige på tredje plats i Europa, efter Norge och Nederländerna, när det gäller laddbara bilar av de totala nybilsregistreringarna.

Det är bland dieselbilarna vi hittar en nedgång, dessa minskade med 0,5 procent i februari. 

Annons
Annons
Rulla till toppen