Namn och detaljbild på helt ny suv

Helt nya Kona blir den fjärde och minsta medlemmen i Hyundais suv-familj. Här bjuds vi på den första detaljbilden.
Annons

Namn och detaljbild på helt ny suv
Namnet ”Kona” är en referens till Konadistriktet på ön Hawaii.

Hyundai siktar på att bli den ledande asiatiska biltillverkaren i Europa före 2021. Fram till dess ska man lansera 30 nya modeller. Helt nya Hyundai Kona blir nästa modell ut. Enligt brittiska Autoexpress får den premiär redan i sommar med säljstart under hösten.

Kona blir Hyundais fjärde modell i Sverige, efter Grand Santa Fe, Santa Fe och Tucson. Den blir familjens minsting och vi hittar den i B-segmentet, det blir således konkurrent till bland andra Nissan Juke, Renault Captur och Mazda CX-3.

Hyundai skriver i ett pressmeddelande att bilen får ”äkta SUV-gener, progressiv design och premiumfunktioner som kommer att stärka Hyundais varumärke och attrahera en helt ny kundkategori”.

Hyundai är mycket sparsamma med information, men förutom att namnet avslöjas får vi se en teaserbild på strålkastaren. Det intressanta med bilden är att den ultratunna strålkastaren inte liknar något vi tidigare sett från Hyundai, vilket tyder på att Kona blir starten för ett nytt formspråk för den koreanska tillverkaren. 

Enligt Autoexpress kommer nya Kona sannolikt att baseras på chassit från nuvarande i20 och uppsättningen motorer blir sannolikt desamma som hos i30.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen