Putins sexhjuliga monsterbil för Arktis

Rysslands president Vladimir Putin värnar om det ryska. När Putin nyligen besökte Arktis skedde det givetvis i en ryskbyggd specialbil: Trekol 39294 6X6. Karossen på...
Annons

Rysslands president Vladimir Putin värnar om det ryska. När Putin nyligen besökte Arktis skedde det givetvis i en ryskbyggd specialbil: Trekol 39294 6X6.

Karossen på Trekol 39294 6X6 består av dubbelsidig, värmeisolerad glasfiber och bilen är byggd för allt mellan 60 plusgrader till 60 minusgrader.

De jättelika hjulen har däck som är låsta mot fälgen och däcktrycket kan sänkas till endast några få hekto, om så behövs. Då sänks marktrycket till endast 1–4 hekto per kvadratcentimeter, vilket gör att man kan köra i terrängen utan att skada marken. Inte minst viktigt vid skogsplanteringar där tunga maskiner kan förstöra och förminska den odlingsbara ytan. Det går även att köra över sjöar med tunn is.

Hjulen är även tillräckligt stora för att det sexhjuliga monstret ska flyta. Att gå igenom isen är alltså ingen fara. Åtta personer och 700 kilo last får plats i den sexhjuliga versionen.

I det här utförandet drivs Trecol 39294 6X6 av en 2,4-liters turbodiesel som ger 80 km/h i toppfart. I Ryssland är Trekol 39294 6X6 klassat som suv och fullt laglig att köra på landsväg.

Putins sexhjuliga monsterbil för Arktis
När Putin nyligen besökte Arktis skedde det givetvis i en ryskbyggd specialbil: Trekol 39294 6X6. Foto Dmitry Azarov/Kommersant via Getty Images.
Putins sexhjuliga monsterbil för Arktis
Rysslands president Vladimir Putin verkar att trivas i Trekol 39294 6X6. Foto Dmitry Azarov/Kommersant via Getty Images.
Annons
Annons
Rulla till toppen