För att utmana X4 och Q4: Volvo XC60 Coupé

Det är många som skrattar åt ”suv-coupé” men faktum kvarstår: de säljer alldeles utmärkt. Volvo har nu fullt upp med kommande 60- och 40-modeller. Men...
Annons

Det är många som skrattar åt ”suv-coupé” men faktum kvarstår: de säljer alldeles utmärkt. Volvo har nu fullt upp med kommande 60- och 40-modeller. Men när de är klara – varför då inte bygga en Volvo XC60 Coupé?

En Volvo XC60 Coupé skulle behövas för att fullt ut kunna möta konkurrensen från BMW X4, Mercedes GLC Coupé och kommande Audi Q4. Från B-stolpen och bakåt behövs det några nya karossplåtar, men i övrigt kan Volvo XC60 Coupé vila på samma grund som vanliga XC60. En lite tuffare front och akter skulle inte heller sitta fel på en Volvo XC60 Coupé.

Artisten ”Sugar Chow” från Hangzhou i Kina ger oss inspiration i ämnet Volvo XC60 Coupé. Som vi ser behöver taklinjen vridas ner en del men det ger ett helt annat stuk, speciellt i kombination med stora fälgar. Studera gärna Sugar Show på Artstation, där finns det många spännande idéer på bilar som nästan/borde/kunde byggas.

För att utmana X4 och Q4: Volvo XC60 Coupé
Inte riktigt rätt i alla detaljer, men så här skulle det kunna se ut från höger sida.
För att utmana X4 och Q4: Volvo XC60 Coupé
Artisten ”Sugar Chow” från Hangzhou i Kina sätter igång fantasin. Visst vore det fräckt med en Volvo XC60 Coupé?
Annons
Annons
Rulla till toppen