Volvos vd: ”Bilindustrin behöver förändras”

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, håller idag ett tal i ett möte för ”United Nations Global Compact Network” i Göteborg. Nätverket är ett forum...
Annons

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, håller idag ett tal i ett möte för ”United Nations Global Compact Network” i Göteborg. Nätverket är ett forum för företagsledare som vill möta FN:s krav på en hållbar framtidsutveckling. Över 190 deltagare från 100 nordiska företag och organisationer samlas.

På mötet ska Håkan Samuelsson berätta om de nya bilkundernas förväntan och hur bilindustrin måste förändras för att möta dessa krav. Hållbarhet är inte längre något som bara pratar om, utan det är affärskritiskt och ger tydliga möjligheter för de företag som agerar rätt:

”Våra kunder vill ha säkrare mer hållbara och bra bilar,” säger Håkan Samuelsson i sitt tal. ”Vi kan möta de kraven, vara en kraft till förändring samtidigt som vår affär växer. Jag är övertygad om att nästa generation av fullt självkörande, elektrifierade och uppkopplade bilar kommer att göra framtidens städer renare, säkrare och smartare.”

Ett viktigt exempel är Volvos elektrifieringsstrategi:

”Vi känner till begränsningarna med dagens förbränningsmotorer och önskan för en förändring i samhället. Detta är varför vi har så ambitiösa mål när det kommer till elektrifiering. Vårt engagemang kommer inte bara att hjälpa till att skydda miljön och göra folks liv bättre och säkrare. Det är också perfekt ur företagssynpunkt.”

Enligt Håkan Samuelsson ska Volvo Cars anpassa sig till de nya kraven genom att göra hållbart företagande till en väsentlig del av företagets strategi. Målet är att ha producerat minst en miljon elektrifierade Volvobilar till 2025, både hybrider och elbilar. Säkerhetsmålet är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i en ny Volvo 2020.

Andra åtagande som Volvo Cars gör är att inga allvarliga arbetsplatsolyckor eller dödsfall ska ske hos de anställda, eller hos samarbetsföretagen. Man ska också arbeta för att främja en mångkulturell och inkluderande företagskultur.

 

Volvos vd: ”Bilindustrin behöver förändras
Med laddhybrider, som på bilden, och rena elbilar ska Volvo Cars möta kundernas efterfrågan.
Annons
Annons
Rulla till toppen