Magiskt motorljud när Bugatti Chiron kör backtävling

Hur låter 16 cylindrar och fyra turboaggregat längs en kurvig uppförsbacke? Skruva upp volymen och lyssna på Bugatti Chiron. Ljuv musik för alla motornördar.

Ljudet är hypnotiserande!

Bugatti Chiron accelererar till 100 km/h på mindre än 2,5 sekunder, till 200 km/h på 6,5 sekunder och 300 km/h på 13,6 sekunder. Det finns ingen officiell topphastighet angiven, men chefsingenjören Willi Netuschil säger att Chiron kommer att toppa cirka 460 km/h. Fartspärren är satt till 420 km/h.

Men med Chiron är det så, att det behövs inga höga hastigheter för att den ska ta över showen. Den har ett ego som förmodligen inte ens Zlatan kommer i närheten av. Och varför skulle den inte ha det förresten, om inte accelerationssiffrorna talar sitt tydliga språk, så gör 1.500 hk och 1.600 Nm det...

I det här klippet får vi följa med inne i kupén på Chiron under en backtävling. Det går inte särskilt fort, den 8,0-liters turboladdade W16-motorn. Men vilket ljud. Det är helt fascinerande. Det djupa mullrandet och det hypnotiserande "swhooshandet" av fyra turboaggregat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle rösta på den här (motor)sången om den var med i melodifestivalen!
28
88