Porsche 928 firar 40-årsjubileum – hela historien om föregångare som blev missförstådd

Porsche 928 firar 40-årsjubileum – hela historien om föregångare som blev missförstådd
Första årsmodellen, 1978, till vänster och till höger en 928 GTS som tillverkades de tre sista åren.

Lördagen 10 juni 1977 – alltså för exakt 40 år sedan – stod Porsche 928 längst fram i startfältet för 24-timmars på Le Mans. Uppgiften som pacecar var förstås ett hedersuppdrag och ett par månader senare började leveranserna till kund av den helt nya modellen.

Porsche 928 var ritad på ett tomt vitt papper. Precis allt var nytt, från plattform till minsta skruv. Futuristiskt designad, mycket modern med lättviktsteknik och förberedd för tuffare avgasutsläpp och krockkrav i USA.

I början på året därpå, 1978, blev Porsche 928 utsedd till "Årets Bil" och det är hittills den enda sportbilen som fått denna utmärkelse. Succén verkade given.

Porsche 928 var på många sätt en fantastisk bil som borde blivit en storsäljare. Men 928:an fick också mycket kritik, vilket i den historiska backspegeln får modellen att framstå som en av Porsches mest missförstådda sportbilar.

Och för er som kan tänka sig att äga och köra en "modern klassiker" är det hög tid att slå till på en Porsche 928. Allt fler har upptäckt denna historiskt intressanta bil som var före sin tid på många sätt – kanske allt för tidig för sitt eget bästa.

Priskurvan slog i botten i början på 00-talet när man kunde hitta en skaplig 928:a för nästan inga pengar alls. Men sedan två år ökar priserna kraftigt, speciellt för välbevarade modellversioner som gjordes i få exemplar.

I den här artikeln ska vi uppmärksamma 928:ans 40-årsjubileum och delar upp den spännande berättelsen i olika delar. Ni kan navigera med flikarna nedan.

 

Vid starten av 24-timmars på Le Mans 1977 fick Porsche 928 hedersuppdraget att vara pacecar.