Här är nya Citroën C3 Aircross – utmanar i kompaktklassen

Efter introduktionen av C5 Aircross trappar Citroën upp sin suv-offensiv med nya kompaktsuven C3 Aircross. Det betyder att den hamnar i ett segment som vuxit femdubbelt de senaste fyra åren.

Här är nya Citroën C3 Aircross – utmanar i kompaktklassen

Citroëns nya kompaktsuven C3 Aircross har en kompakt och hög motorhuv samt skärmbreddare och hasplåtar bidrar till ett tuffare suv-utseende. Vi ser en ny ljussignatur (LED-ljus fram samt 3D-bakljus). 

Exteriört kan man välja färg på taket och sedan kombinera med ett färgpaket för resten av bilen, totalt blir det över 30 olika färkombinationer. I taket finns ett generöst ljusinsläpp i form av ett öppningsbart panoramaglastak på nästan en meter. 

Mittkonsolen har ett fack för smartphone som kan anslutas till bilens infotainementsystem och även laddas trådlöst. Det upplysta och kylda handskfacket har plats för en 1,5-litersflaska.

Vid lansering finns bensinmotoralternativen PureTech 110, antingen manuell eller automatisk växellåda samt PureTech 82 med manuell växellåda. Dieselalternativet är BlueHDi 100 med manuell växellåda.

Citroën lovar klassledande utrymme, flexibel interiör och god plats för fem personer med väl tilltagen takhöjd samt ett generöst benutrymme, men det får vi återkomma till när det blir dags för test. Baksätet är delbart med möjlighet att skjuta sittdynorna 150 mm i längsled. Främre passagerarsätets ryggstöd kan fällas ned för transport av upp till 2,40 meter långa föremål. Bagageutrymmet rymmer 410 - 520 liter beroende på baksätets placering och 1.289 liter med nedfällt baksäte.

Bilen kommer med körhjälpmedel som nyckellöst startsystem, backkamera, autobroms, avvåkningsvarnare, hastighetsskyltavläsning, aktivt helljus, trötthetsvarnare, och Grip Control med Hill Assist Descent.

Uppkoppling och infotainmentsystem sköts via en 7-tums pekskärm. Dessutom finns trådlös laddning av mobiltelefon, Android Auto, Apple CarPlay och MirrorLink samt 3D-navigation med röststyrning.

Svensk lansering under hösten 2017.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Klart intressant bil för mig.
47
37