Fernando Alonso bröt Belgiens GP avsiktligt?

Det är ingen hemlighet att stämningen är dämpad i samarbetet mellan Fernando Alonso/Mc Laren och deras motorleverantör Honda. Efter snart tre säsonger med usla resultat sägs...
Annons

Det är ingen hemlighet att stämningen är dämpad i samarbetet mellan Fernando Alonso/Mc Laren och deras motorleverantör Honda. Efter snart tre säsonger med usla resultat sägs McLaren nu vara redo att bryta upp och leta ny (Renault?) motorleverantör.

I Belgiens GP på Spa-Francorchamps började det annars – ovanligt – bra.

Efter att ha kvalat in som elva körde den tvåfaldige F1-världsmästaren upp sig till en sjundeplats efter ett imponerande startvarv.

Men den undermotoriserade bilen gjorde honom till ett lätt offer och han halkade allt längre bak i fältet.

Alonso klagade över radion att situationen var ”pinsam” – innan han bröt loppet på 37:e varvet med ”motorproblem”.

Det är sjunde gången Alonso bryter under denna miserabla säsong. Hans beslut kom precis efter att han fått besked att det inte skulle komma något regn under loppet, något som annars sågs som ett sista halmstrå till VM-poäng.

Honda verkar inte riktigt hålla med om motorproblemen.

”Även om vi inte kunde se något i bilens data tog vi beslutet att stoppa bilen som en försiktighetsåtgärd”, säger Honda-chefen Yusuke Hasegawa enligt Evening Telegraph.

Alonso har varit högljutt kritisk till Honda. Efter kvalet på Spa hävdade han att McLaren-bilarna skulle ägt första startraden om man haft en mer kraftfull motor.

”Det var en svår eftermiddag och vi är inte konkurrenskraftiga under loppen. Det är inte enkelt att tävla så här, och du kommer aldrig i några sköna hjul-mot-hjul-dueller”, suckade Alonso.

Annons
Annons
Rulla till toppen