Polisen grep falsk ”polisbil” med blåljus!

Den här historien låter nästan som tagen ur en film. Men den är alldeles sann. Det är polisen i nordvästra Skåne som delar med sig på...
Annons

Den här historien låter nästan som tagen ur en film.

Men den är alldeles sann.

Det är polisen i nordvästra Skåne som delar med sig på sin Facebook-sida.

Det var i söndags som en civil polisbil blev omkörd av ett annat fordon med blåljus påslagna. Platsen var E6 utanför Ängelholm.

Bilen kördes mycket snabbt, och registreringsskyltarna indikerade att den tillhörde polisen. (Det är den bilen med blåljus du ser i bilden).

Men.

”Efter en snabb kontroll visade det sig att den riktiga civila polisbilen, med det registreringsnumret, var på ett annat ställe och knappast var identisk med det framrusande fordonet på E6:an.”

Den riktiga civila polisbilen börjar då jaga den falska civilbilen, som ”framförs både farligt och mycket snabbt”. Till slut stoppas den falska polisbilen, föraren vägrar då att öppna dörrarna för de riktiga poliserna.

I bilen sitter en man, född 1994, som direkt blir misstänkt för föregivande av allmän ställning (att utge sig för att vara polis).

Men det är inte nog med detta. När poliserna går igenom bilen tappar de hakorna.

”Inte bara är fabrikatet och utformningen mycket snarlik våra egna. I bilen finns utrustning som kläder och andra attiraljer som vanligtvis används av poliser. Vi hittar också OC-sprej (pepparspray) i bilen”.

Allt tas i beslag, inklusive bilen.

Mannen är nu misstänkt för föregivande av allmän ställning, märkesförfalskning (regskylten), vårdslöshet i trafik samt brott mot vapenlagen (OC-sprayen).

Ärendet lämnas nu över till åklagarmyndighet. Fängelse finns på straffskalan.

Och hur märkligt det än kan låta är det bara två månader sedan polisen gjorde en liknande insats i trakterna av Skövde.

Annons
Annons
Rulla till toppen