Audi smygvisar ny suv – nya Q8?

Att suv-trenden håller i sig är ingen överdrift. Audi har en ny stor souvcoupé på väg ut. Den ska utmana BMW X6 och Mercedes GLE Coupe.
Annons

Audi smygvisar ny suv – nya Q8?
Genom att ljusa upp bilden ser man konturerna lite tydligare än den bild Audi har publicerat på Twitter.

Audi har släppt några teaserbiler på vad man beskriver som en kombination av en fyrdörrars lyxcoupé och sportig suv. Baserat på vad vi vet om Audis kommande modeller, bedömer vi att det handlar om Q8.

Den nya flaggskepp-suven får sluttande taklinje och breda höfter och vad vi kan se har den stora likheter med de två Q8-koncepten som visades 2017. Skisserna avslöjar en bakljusdesign som löper tvärs över hela aktern och i fronten ser vi ett stort frontgaller.

Audi Q8 kommer troligen att börja produceras i Bratislava, Slovakien senare i år. Det ska byggas på samma MLB-arkitektur som nuvarande Q7, men Q8 kommer inte att ha tre sätesrader. I konceptform var den ungefär 5 cm kortare än Q7, men nästan 7,5 cm bredare.

Den stora suvcoupén Q8 blir Audis utmanare till Mercedes GLE Coupe och BMW X6. Det finns uppgifter om en SQ8, som ryktas bli en prestandahybrid på så mycket som 470 hk.

I Audi suv-plan finns även Q4 som ska lanseras 2019.

Annons
Annons
Rulla till toppen