Fords chockbesked – ska bara sälja Mustang och Fiesta

Ford Fusion, Focus, C-Max, Taurus och Fiesta ska fasas ut från den Nordamerika marknaden. I ett uttalande på torsdagen meddelar Ford att man framöver enbart ska satsa på suvar och lastbilar/pickuper.
Annons

Fords chockbesked –  ska bara sälja Mustang och Fiesta
Mustang kommer finnas kvar i det Nordamerikanska Ford- sortimentet.

I samband med Fords kvartalsrapport kom meddelandet att endast Mustang och kommande Focus Active, en minisuv, kommer att finnas kvar i Fords nordamerikanska modellutbud.

”Under de närmaste åren kommer Fords modellportfölj i Nordamerika att begränsas till två fordon, den bäst-säljade Mustangen och helt nya Focus Active, som lanseras nästa år. Företaget undersöker också nya siluetter som kombinerar de bästa egenskaperna hos olika biltyper, exempelvis hög markfrigång, utrymme och flexibilitet.”

Enligt New York Times förlorar Ford pengar på Focus, Fiesta och Fusion. Ford-chefen Jim Hackett har signalerat att han avser att han vara tuff när det gäller att öka vinsten. 

”Med tanke på minskad efterfrågan och lönsamhet kommer företaget inte att investera i nästa generation av Fords traditionella sedaner i Nordamerika.”

Ford Nordamerikas nettoresultatet uppgick till 1,7 miljarder dollar, en ökning med 100 miljoner dollar från samma period föregående år. Däremot sjönk bolagets vinstmarginal till 5,2 procent från 6,4 procent ett år tidigare.

Ford nämner inget om när portföljbantingen kommer att ske, men det är rimligt att anta att det kommer att hända relativt snabbt.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen