Volvo-fabrik i USA hotas av orkan – stoppar produktionen av S60

Knappt har produktionen av S60 kommit igång förrän Volvo tvingas stänga fabriken i Charleston, South Carolina.
Annons

Orkanen Florence närmar sig USA:s sydöstra kust och den kommer sannolikt att åstadkomma stora skador i Virginia, Georgia samt delstaterna North och South Carolina. Stormen berör också bilindustrin och bilhandlare.

Förutom mycket kraftiga vindar kommer orkanen Florence sannolikt att skapa översvämningar med höjd vattennivå på upp till en halv meter eller mer. Bilhandlare som är i farozonen flyttar nu alla lagerbilar till områden som ligger tillräckligt högt för att inte drabbas av översvämningar.

Orkanen Florence väntas drabba östkusten under torsdag kväll och fredag morgon. Volvo S60 har bara producerats i två veckor men nu stoppas arbetet i fabriken för att personalen ska kunna evakueras. Cirka 1.000 Volvoanställda berörs i Charleston, South Carolina.

Även Mercedes stänger sin fabrik i Charleston där man producerar Sprinter.

BMW:s stora fabrik i Spartanburg, South Carolina, ligger längre in i landet och där följer man utvecklingen timme för timme. Förhoppningen är att produktionen i BMW-fabriken inte behöver stoppas.

 

Volvo-fabrik i USA hotas av orkan – stoppar produktionen av S60
Volvos fabrik i Charleston, South Carolina, har bara varit igång i två veckor men nu tvingas man stoppa produktionen för att personalen ska kunna evakueras.
Annons
Annons
Rulla till toppen