Nästa generation av Volkswagen den sista med förbränningsmotorer

Nästa plattformsgeneration, som är planerad till 2026, blir den sista Volkswagengenerationen att ha förbränningsmotorer som alternativ. Det säger VW-gruppens strategichef, Michael Jost till tyska Handelsblatt....
Annons

Nästa plattformsgeneration, som är planerad till 2026, blir den sista Volkswagengenerationen att ha förbränningsmotorer som alternativ. Det säger VW-gruppens strategichef, Michael Jost till tyska Handelsblatt.

Ytterligare en talesperson har bekräftat Michael Josts uttalande och förtydligar att Volkswagen kommer satsa på elbilar istället.

Fram till dess att förbränningsmotorerna är helt utfasade ligger Volkswagens fokus på att göra framtidens bensin- och dieselmotorer så miljövänliga som möjligt.

För att kunna möta miljökraven från Parisavtalet har Volkswagen själva höjt sina interna miljökrav, både för sina motorer och själva produktionskedjan, avslutade Michael Jost.

Tidigare har Volkswagen sagt att man ska ha 30 elbilar till försäljning 2022 och målet är att bygga tre miljoner elbilar årligen från 2025. Totalt ska Volkswagens elbilssatsning resultera i 80 nya eldrivna modeller.

Annons
Annons
Rulla till toppen