Kritiken mot Teslas Smart Summon: ”Ett vetenskapligt experiment”

I Teslas senaste mjukvaru-uppdatering finns funktionen (för Model 3) Smart Summon. En funktion som gör det möjligt för ägaren att istället för att gå hela...
Annons

I Teslas senaste mjukvaru-uppdatering finns funktionen (för Model 3) Smart Summon. En funktion som gör det möjligt för ägaren att istället för att gå hela vägen till bilen, få bilen att komma till sig.

Den oberoende amerikanska testorganisationen Consumer Reports har testat funktionen – och är inte helt nöjda. De kallar Smart Summon för ”buggig” och menar att den bara fungerar ”stundtals”.

”Vi upptäckte att Smart Summon bara fungerar som det ska under vissa omständigheter, vilka beror på bilens avläsning av omgivningen. Systemet är designat för att fungera på privata parkeringsplatser, men ibland kändes det förvirrat som om bilen inte visste var den befann sig. Ibland kunde bilen bara stanna, till synes utan anledning”, skriver Consumer Reports i sitt test. 

Jake Fisher, biltestchef på Consumer Reports menar att men ska ta Smart Summon för vad han menar att det är, ”ett vetenskapligt experiment” och ett ”pågående arbete.” 

Smart Summon-funktionen fungerar när ägaren befinner sig inom 60 meter från bilen och har den inom synhåll. I EU är Smart Summon inte tillåten. Vill man testa är det andra jaktmarker som gäller.

 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen