Här är tillvalet svenska bilister inte vill vara utan

Volvo är mest det innovativa bilmärket enligt svenskarna, visar ny undersökning.
Annons

Rädslan för att orsaka en parkeringsskada är stor bland svenska bilister. Det skulle vara en tolkning av ny statistik från Blocket Fordon. Undersökningen visar nämligen att parkeringssensorer följt av parkeringskameror är svenskens mest efterfrågade tillval.

Bakom ratten vill vi gärna ha det så bekvämt som möjligt och att fickparkera får många att bli obekväma. De parkeringssystem som finns idag är oerhört praktiska och minimerar risken för sammanstötning. Men vi vill också känna oss trygga vilket gör att vi söker efter innovationer som kan öka säkerheten för både oss och andra, säger Jenny Jonsson, affärsutvecklare på Blocket Fordon.

I undersökningen går också att finna att det finns en skillnad i vad män och kvinnor prioriterar för olika tekniska funktioner. Män är exempelvis mer benägna att vilja ha adaptiva strålkastare och head up-display.

Volvo mer innovativa än Tesla enligt svensken

På frågan om vilken biltillverkare man anser är mest innovativ svarar 27 procent Volvo. Tätt bakom återfinns Tesla med 26 procent av rösterna. På tredje plats kilar Toyota in sig, med 16 procent av rösterna.

Topp 10 tekniskt tillval bland svenska bilister

Tillval Procent
Parkeringssensorer 53
Parkeringskamera 52
Autobroms/auto-nödbroms 46
Dödavinkelvarnare 44
Adaptiva strålkastare 34
Automatisk fickparkering 28
Körfältsassistans 24
Bild/-pekskärm 20
Självkörande bil 13
Holografisk vindruta  11

Topp 10 bilmärken som svenskarna ser som mest innovativa

Bilmärke Procent
Volvo  27
Tesla 26
Toyota 16
Volkswagen 15
BMW  15
Audi 15
Mercedes 10
Skoda 6
Porsche 5
Hyundai 5

 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen