NEW YORK: Dodge Durango blir miljömedveten

Stor-SUV:en Dodge Durango visas med ansiktslyftning på salongen New York, som öppnar nästa vecka. Förutom uppsnyggad front får den mer säkerhet, och ett av motoralternativen...
Annons

Stor-SUV:en Dodge Durango visas med ansiktslyftning på salongen New York, som öppnar nästa vecka. Förutom uppsnyggad front får den mer säkerhet, och ett av motoralternativen kan köras på etanol. En hybridversion är också på gång.

NEW YORK: Dodge Durango blir miljömedveten
De stigande bensinpriserna har fått Dodge Durango att bli miljömedveten. Ett av motoralternativen kan köras på etanol och en hybirdversion är på gång. (Klicka på bilden för större.)

Bensinpriserna styr nyheterna i bil-USA nu, och det kommer att märkas på New Yorksalongen som öppnar nästa fredag. Ett tydligt tecken är den ansiktslyfta Dodge Durango, som på flera sätt markerar att Chryslerkoncernen är känslig när det gäller bränsleförbrukningen och miljöaspekterna.
Nya Durango finns med den klassiska Hemi-V8:an på 5,7 liter och 335 hästar, men man betonar att den automatiskt stänger av hälften av cylindrarna när full kraft inte är nödvändig. På så vis kan man spara upp till 20 procent på bensinkontot.

NEW YORK: Dodge Durango blir miljömedveten
Hybirdverisionen beräknas komma 2008.

Dessutom lanseras en ny 4,7-liters vinkelåtta som kan köras på etanolbränslet E85, eller bensin eller en blandning av båda.
Och 2008 kommer Durango som hybridbil, med Hemi-åttan kombinerad med två elmotorer i ett system som ska spara upp till 25 procent bensin i normal körning. Hybridsystemet arbetar både i stadstrafik och vid landsvägskörning. Det har utvecklats av DaimlerChrysler i samarbete med General Motors och BMW.
Nytt på nya Durango är också antisladdsystem som standard, kombinerat med antivältsystem. Modellen har fått fem stjärnor i frontkrockprovet hos amerikanska trafiksäkerhetsverket NHTSA. Fyra krockkuddar och krockgardiner ingår, liksom däcktryckövervakning.

Annons
Annons
Rulla till toppen