Världspremiär för Skoda Roomster i Genève

Skoda Auto släpper nu de första bilderna på Skoda Roomster, som blir den tjeckiska biltillverkarens fjärde modellserie efter Fabia, Octavia och Superb. Till Sverige kommer...
Annons

Skoda Auto släpper nu de första bilderna på Skoda Roomster, som blir den tjeckiska biltillverkarens fjärde modellserie efter Fabia, Octavia och Superb. Till Sverige kommer den i oktober.

Världspremiär för Skoda Roomster i Genève
Roomster är konceptet som blev verklighet. Hos svenska handlare i oktober. (Klicka på bilden för större).

Roomster är märkets debut i mini-MPV-klassen och visades som designstudie på bilsalongen i Frankfurt 2003. Ett entusiastiskt mottagande från såväl motorjournalister som potentiella bilköpare ledde till att designstudien färdigutvecklades. Den ska nu serietillverkas i fabriken i Kvasiny, där man också bygger Superb. Officiell premiär blir på bilsalongen i Genève i början av mars.
Roomster är en kompakt bil med flexibla innerutrymmen och rejäl takhöjd. Bagageutrymmet uppges vara rejält och bilen har ett Varioflex-baksäte med stolar som kan varieras efter behag. Säkerheten är hög: Sidokrockgardiner och antisladdsystemet ESP är standard.
De svenska bilköparna får ett första tillfälle att studera nya Roomster vid Stockholms bilsalong den 31 mars-9 april. Sommaren 2006 startar försäljningen hemma i Tjeckien. I oktober introduceras den på svenska marknaden. Kunderna erbjuds då två bensin- och två dieselalternativ, med eller utan automatlåda.

Världspremiär för Skoda Roomster i Genève
Roomster excellerar med rejäl takhöjd och en ljus interiör. Baksätets ”Varioflex” ska göra den mycket flexibel.
Annons
Annons
Rulla till toppen