TV: Unik duell – Huldt kör STCC-bil mot TTA-bil

"Jag måste än en gång offra mig för ett strikt vetenskapligt test. Inget jag kommer att njuta av, såklart..." Se Fredrik Huldt provköra kungaklassens STCC-bil mot nykomlingens TTA-bil. Vilken är bäst i racingklassen?
Annons

TV: Unik duell - Huldt kör STCC-bil mot TTA-bil
Se tv-inslaget där Fredrik Huldt kör ”Blixt vs Dunder” – eller STCC-bil vs TTA-bil. Foto: James Holm
TV: Unik duell - Huldt kör STCC-bil mot TTA-bil
Huldt i sitt esse! Foto: James Holm

”Det har varit ett turbulent år i svensk racing. Toppskiktet inom kungaklassen STCC splittras och allt fler av de stora teamen och sportens stjärnor kliver av för att köra i TTA-serien. Det råder i nuläget fullt krig mellan serierna.
Du har redan hört allt som behöver höras om detta. Så här och nu kommer vi att kasta allt som har med politik att göra i papperskorgen för att fokusera till hundra procent på det enda som egentligen är viktigt för oss som står vid sidan om. Bilarna.”

Så inledde Fredrik Huldt sitt STCC-TTA-reportage i auto motor & sport nummer 23-2011. Och det passar ju lika bra som inledning till detta  tv-inslag, då fokus på bilarna är precis vad det handlar om. Se denna unika duell mellan TTA-bilen (Volvo Solution F, V6-motor på 3,5 liter med 420 hästkrafter) och den reglementsbyggda STCC-bilen (BMW 320si, R4-motor på 2,0 liter med 300 hk).

Klicka här för att se inslaget i vår tv-spelare!

Annons
Annons
Rulla till toppen