Nya bilder på McLaren P1 – kolla in bakvingen

Nu är det bara timmar kvar till världspremiären för nya supersportbilen McLaren P1. Hittills har vi fått nöja oss med tre foton på McLaren P1 men nu finns det ett nytt bildgalleri där vi kan se fler detaljer. Vad sägs om bakvingen, till exempel?
Annons

Nya bilder på McLaren P1 – kolla in bakvingen
Bakvingen kan både höjas och ändra vinkel, åtminstone ser det ut så på de nya bilder som kommit på McLaren P1. Det innebär att nedåttrycket kan justeras beroende på hastighet och bakvingen kan även agera som en ”luftbroms” och trycka ner bakänden vid inbromsning i hög hastighet.

Inom motorsporten brukar det inte vara tillåtet med aktiva aerodynamikhjälpmedel, istället används fasta spoilers och bakvingar. Men för en gatbil är det fritt fram och till exempel konstruera en rörlig bakvinge som kan ändras efter hastighet och inbromsning (luftbroms).

Just denna möjlighet verkar McLaren utnyttja på sin nya supersportbil P1, som snart premiärvisas på Parissalongen. Det syntes inte så tydligt på de första bilderna av McLaren P1 som vi fick den 18:e september, men när det nu dyker upp en ny serie av bilder blir det uppenbart.

McLaren P1 är den ”ultimata supersportbilen” – enligt McLaren själva – som ska överträffa allt på en bana. Någon topphastighet över de 432 km/h som Bugatti Veyron Super Sport kört verkar man dock inte sikta på, men McLaren P1 blir knappast långsam då det ryktas om upp mot 1.000 hk i toppeffekt när kers-systemet hjälper den turbomatade V8:an.

Riktiga fakta om McLaren P1 får vi på torsdagskvällen då konceptbilen – som sannolikt är mycket lik seriemodellen – ska visas för publik för första gången. Givetvis är vi där och rapporterar från Parissalongen!

Annons
Annons
Rulla till toppen