Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park

Sommaren fick sin värdiga final på Mantorp Park i söndags då auto motor & sports Track-Day arrangerades. Sol hela dagen, över 100 snabba bilar på...
Annons

Sommaren fick sin värdiga final på Mantorp Park i söndags då auto motor & sports Track-Day arrangerades. Sol hela dagen, över 100 snabba bilar på banan och massor av glada leenden!

Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park
Porsche ställde upp med en 911 GT3 och den fick en svettig dag som taxi på Mantorp Park. Inte tillstymmelse till misständning eller andra problem, trots max attack från 8 till 17! (klicka ovan för stor bild)

Denna rekordvarma sommar (september är den varmaste på 100 år!) kunde inte få en bättre final än den på Mantorp Park när Track-Day arrangerades. Strålande sol hela dagen, 24 grader i skuggan och riktigt heta bilar ute på banan!
Strax över 100 bilar samlades tidigt på morgonen och det var precis så många som kunde få plats. Förarna delades upp i fyra lag och dess grupper körde sedan omväxlande på banan.

Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park
Agnes Salomonsson njöt i fulla drag av M3:an på Mantorp Park. (klicka för större bild)

Totalt blev det fem körpass på 15 minuter vardera under dagen, vilket var lagom långt för att inte överanstränga däck och bromsar – även om en del fick bekymmer ändå med temperaturerna. Det verkade vara en tillräcklig dos banåka eftersom de flesta var mer än nöjda när grindarna stängde klockan 17.

Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park
Agnes Salomonsson.

På plats fanns precis som vid tidigare träffar STCC-stjärnorna Thed Björk, Robin Rudholm, Fredrik Ekblom och Richard Göransson, tillsammans med flera av testförarna på redaktionen. De skjutsade runt ams-läsare hela dagen i olika bilar och fick därigenom ett sista tillfälle att testa spårval innan den förestående STCC-finalen.
Från auto motor & sport fanns nästan hela redaktionen närvarande och vi fick alla ett bra tillfälle att prata med läsare och hämta synpunkter. Och av alla breda leenden att döma så hade deltagarna minst lika roligt som vi på redaktionen!

Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park
Hans Dahlbäck.

Att benämna det hela som succé är ingen överdrift och trycket från läsarna gör nu att vi arrangerar två ”Track-Day” nästa år, en på våren och en på hösten. Båda sker på Mantorp.
De som vill få en garanterad plats i dessa exklusiva grupper om vardera cirka 100 bilar bör göra en anmälan så snart det går.
Vi lägger strax upp mer information om detta.

Perfekt väder krönte Track-Day på Mantorp Park
Hans Dahlbäck var på plats och luftade sin 900 hk Golf RSI. Första gången på fem år som Hans kör i Sverige med bilen! Frontspoilern försvann tidigt men Hans var lika glad för det och körde med dagens bredaste uppställ. (klicka för större bild 1600×1200)
Annons
Annons
Rulla till toppen