Nya, positiva besked om Michael Schumacher

Först såg det ut som en mindre skidolycka men när F1-mästaren Michael Schumacher kom till sjukhuset utvecklades en allvarlig blödning i hjärnan. Olyckan skedde söndagen 29...
Annons

Först såg det ut som en mindre skidolycka men när F1-mästaren Michael Schumacher kom till sjukhuset utvecklades en allvarlig blödning i hjärnan. Olyckan skedde söndagen 29 december 2013 och Michael Schumacher hölls nedsövd i flera månader.

I september 2014 flyttades Michael Schumacher från sjukhuset till att istället vårdas i sitt hem, i Schweiz. Några officiella rapporter om hans medicinska tillstånd har inte getts av familjen.

Men enligt britten Ross Brawn, teknisk utvecklingschef som arbetade tätt ihop med Schumacher i Ferrariteamet, finns det hopp om en positiv utveckling. I en intervju med BBC Sport säger Ross Brawn:

”Det finns uppmuntrande tecken och vi ber alla, varje dag, att vi ska få se fler framsteg. Allt jag kan säga är att det finns en hel del spekulationer om Michaels tillstånd. Det mesta är fel och vi kan bara be om att han fortsätter att visa framsteg och att vi en dag kan få se Michael komma ut, återställd efter sina hemska skador.”

Den tidigare chefsläkaren inom Formel 1, Gary Hartstein, skrev i en krönika 2014 att man inte kan ha speciellt stora förhoppningar efter en blödning i hjärnan av den typ som Michael Schumacher ådrog sig. Mirakel kan ske, men för många patienter blir det ingen väsentlig förbättring utöver de mest basala kroppsfunktionerna.

Annons
Annons
Rulla till toppen