Läcka: Här nya BMW 5-serien G30 – vad tycks?

Med ett dygn kvar till den officiella presentationen av nya BMW 5-serien, G30, läcker de första bilderna ut. Nu kan vi för första gången se...
Annons

Med ett dygn kvar till den officiella presentationen av nya BMW 5-serien, G30, läcker de första bilderna ut. Nu kan vi för första gången se nya 5-serien utan kamouflage och studera designen i detalj. Bilderna dök först upp på Germancarforum.com.

Inte oväntat är det en försiktig evolution vi ser med många drag lånade från 7-serien (G11/G12). Njurarna i grillen har vuxit och mellanrummet till strålkastarna har försvunnit. Strålkastarna ger nu ett smalare och slankare intryck, samtidigt som luftintaget vid dimljusen har blivit större och lite sportigare.

Bakom främre hjulhusen hittar vi ett ”luftutsläpp” med en dekorativ kromlist och även bakpartiet har sina likheter med 7-serien. Bakluckans övre kant är upphöjd och om någon tänker ”ankstjärt” så blir vi inte förvånade. Sannolikt är det en form som får fartvinden att släppa taget om karossen på rätt sätt och förbättra luftmotståndet. Kanske kan ge några extra liter i bagagerumsvolym också?

Även inredningen är välbekant för 5-serieföraren och den stora skärmen uppe på instrumentpanelen ser ut att vara hämtad från 7-serien. Lite mer bling-bling med fler paneler och detaljer i metall. Bilen på bilderna ser ut att vara en 540i med ”M Sport Paket” vilket innebär en lite tjockare ratt med metalldekor.

Alla de tekniska detaljerna får vi vänta på ytterligare ett dygn. En del filmer om säkerhetssystem och dess funktioner har BMW släppt, de finns längre ned på sidan. Men vad säger ni läsare, speciellt ni som längtar efter nästa byte av tjänstebil, är det här 5-serien som ni hoppades på?

Läcka: Här nya BMW 5-serien G30 – vad tycks?
Njurarna har vuxit och likheterna med 7-serien är tydliga. Här är nya 5-serien G30.
Läcka: Här nya BMW 5-serien G30 – vad tycks?
Bakpartiet har fått en annorlunda karaktär på nya 5-serien.
Annons
Annons
Rulla till toppen