PROV: Alfa Romeo 4C – bättre än Porsche?

PREMIUM Alfa Romeo må ha varit skit ett tag - men en ny, våldsamt läcker, extremt lätt modell visar vägen mot en framtid där inte ens Porsche går säker. Välkommen till världen, 4C. Dags för provkörning.
Annons

Läs gratis!

Prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor (se nedan) och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt.

I många år har Alfa kastats runt i diverse ägarkonstellationer, och på senare tid har den nuvarande ägaren, Chrysler-koncernen, klistrat på Alfa-log-gor på småbilar och kompaktklassare – det är nämligen i de segmenten man kan tjäna de stora pengarna. Men eftersom bilarna, MiTo respektive Giulietta, i bästa fall har varit medelmåttiga har försäljningen blivit därefter.

Därför är nya 4C, Alfa Romeos viktigaste modell på flera decennier. 

• Köp eller logga in för att läsa provkörningen av Alfa Romeo 4C

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 22-2013.

 

I många år har Alfa kastats runt i diverse ägarkonstellationer, och på senare tid har den nuvarande ägaren, Chrysler-koncernen, klistrat på Alfa-log-gor på småbilar och kompaktklassare – det är nämligen i de segmenten man kan tjäna de stora pengarna. Men eftersom bilarna, MiTo respektive Giulietta, i bästa fall har varit medelmåttiga har försäljningen blivit därefter.
Därför är nya 4C, Alfa Romeos viktigaste modell på flera decennier. 

• Läs provkörningen av Alfa Romeo 4C

Artikeln kommer från auto motor & sport nr 22-2013.

Annons
Annons
Rulla till toppen