Ny svenskbyggd Mercedes-ambulans

Nu presenteras en ny ambulans baserad på Mercedes-Benz E-Klass. Ambulansen tillverkas av ett svenskt företag i Halland.– Satsningen breddar vårt utbud för såväl den svenska...
Annons

Nu presenteras en ny ambulans baserad på Mercedes-Benz E-Klass. Ambulansen tillverkas av ett svenskt företag i Halland.
– Satsningen breddar vårt utbud för såväl den svenska marknaden som exportmarknaderna, säger Ulf Corné, VD i Nilsson Special Vehicles AB.

Prototypen av den nya ambulansen baserad på Mercedes E-klass premiärvisas vid en konferens för ansvariga inom svensk ambulanssjukvård, ambulanspersonal och fordonstillverkare.
– Prototypen är resultatet av ett utvecklingsarbete som skett i nära kontakt med DaimlerChrysler Sverige AB, säger Ulf Corné, VD i Nilsson Special Vehicles AB, som tillverkar bland annat tillverkar ambulanser baserade på Volvo S80.

Ny svenskbyggd Mercedes-ambulans
– Båda våra ambulans-modeller kombinerar den moderna personbilens komfort, prestanda och köregenskaper med professionella vårdmöjligheter, säger Ulf Corné.

DaimlerChrysler levererar den förlängda grundbilen och påbyggnaden av vårdhytten sker hos Laholms-företaget. För att vårdhytten skall passa nya E-klass-ambulansen har ett antal tekniska anpassningar gjorts, men inredningen och utrustningen är densamma oavsett om hytten monteras på en Mercedes E-Klass eller ”orginal”-ambulansen, Volvo S80.
– Med början på konferensen samlar vi in synpunkter för den fortsatta utvecklingsprocessen, säger Ulf Corné.
En Nilsson-byggd Mercedes E-Klass-ambulans kan sättas i produktion våren 2006.

Annons
Annons
Rulla till toppen