Nytt sparpaket hos Volvo halverar Torslanda-fabriken

Enligt uppgifter från nyhetsprogrammet Rapport hotas ytterligare 1.000 personer av uppsägning i Göteborg. Om uppgifterna stämmer innebär det att produktionen halveras i Torslanda-fabriken, som tidigare gick i treskift och byggde 1.000 bilar om dagen.

Bild 362248

Volvo rullar - utför! Dessutom snabbare än någon vågat gissa förut.

Det väntar tuffa tider för Volvo, det har vi kunnat rapportera om förut. Ett sparpaket som omfattar cirka 2.000 personer sjösattes i somras och totalt, med naturliga avgångar, är det närmare 3.400 jobb som försvinner hos Volvo Personvagnar under året.
Bland annat innebär nedskärningarna att tredje skiftet på Torslanda-fabriken läggs ner, vilket berör 900 anställda. Men enligt nya uppgifter från nyhetsprogrammet Rapport, SVT, väntar ytterligare nedskärningar utöver de som redan annonserats. Enligt Rapport kan det bli aktuellt att säga upp ytterligare 1.000 personer.
- Det är inga siffror jag kan bekräfta, sa Volvos presschef Marie Bohlin i en första kommentar till nyhetsbyrån TT. Vi utesluter ingenting just nu. Jag kan bekräfta att det pågår ett arbete för att se över kostnaderna eftersom marknaden ser ut som den gör. Marknaden är ju väldigt besvärlig för oss, liksom för hela bilbranschen, sa Bohlin till TT.
Uppgifterna från SVT blev inte kommenterade i detalj av Volvo under söndagskvällen, då uppgifterna läckte ut. Enligt SVT skulle det kommande sparpaketet inte presenteras förrän om två veckor. De fackliga företrädarna skrädde dock inte på orden:
- Jag är väldigt orolig. Det här är katastrof, sa Stig Axelsson, ordförande för Unionen på Volvo Personvagnar till Göteborgs-Posten i sin kommentar till de nya nedskärningar på Volvo Personvagnar.