Bugatti Veyron badar - se filmen!

Bugatti Veyron kan överträffa det mesta som rullar på hjul - men den går inte på vatten! En erfarenhet som den här olyckliga föraren nyligen gjorde. Och filmen visar att det är en bra bit bort till vägen...

Bild 374541

Bugatti-föraren bekräftar alla våra fördomar om att de som har råd med en sådan här vagn kan inte köra bil - i allmänhet. Klicka på bilden för att se hela eländet på YouTube.


Mest smärtsamt med den här videosnutten från Texas, USA, är vetskapen om att bilen står i en saltvattenbassäng. Tänk er själv all korrosion i mekanik, elektronik, alla vätskor och smörjmedel som måste bytas plus de mekaniska skadorna efter avåkningen. Låter dyrt...

Enligt de knapphändiga uppgifterna vi har kring filmen på YouTube handlar det om en rejäl avvåkning från Interstate 45. Enligt polisen hävdar föraren att han tappade sin mobiltelefon på golvet och sedan också tappade en hel del uppmärksamhet när han plockade upp den. Tittar man en bit in i filmen ser man att det är ett respektabelt avstånd från vägen ut i sjön där bilen står, vilket torde innebära en rätt hög hastighet vid själva början på avåkningen.

Föraren var oskadd efter olyckan, lyckligtvis, och man skänker en tanke till bärgaren som trots omständigheterna verkar få upp bilen utan att göra saken värre.