Chevrolet Volt får attraktivt pris

Priset på Chevrolet Volt hamnar lågt, men kanske inte fullt så lågt som många hoppats. Däremot går det att leasa en Volt i USA till...
Annons

Priset på Chevrolet Volt hamnar lågt, men kanske inte fullt så lågt som många hoppats. Däremot går det att leasa en Volt i USA till samma låga månadskostnad som Nissans elbil Leaf. Återstår dock att se vilket pris Opel Ampera får i Europa.

Chevrolet Volt får attraktivt pris

Serieproduktionen av Chevrolet Volt i GM:s fabrik i Hamtramck, Detroit, är redan igång och de första bilarna levereras till anställda. I november börjar leveranserna till kund och GM hoppas kunna sälja 10.000 Volt första året. KLICKA FÖR STÖRRE

 
Det är ingen tvekan om att Nissan och GM försöker slå knock på varandra i jakten på de miljömedvetna bilköparna i USA. Chevrolet Volt och Nissan Leaf börjar båda säljas i slutet på året och de två företagen avslöjar nu det som alla konsumenter väntat på – priserna.

Nissan Leaf har det klart lägsta priset i USA och där kan man beställa en "naken" bil för 32.780 dollar. Priserna för en standardutrustad Chevrolet Volt börjar vid 41.000 dollar och med "Premium Volt Package" för 44.600 får man stolsvärme, backkamera, polerade fälgar och några extra kulörer att välja på. Båda bilarna kommer dock att köpas för ett betydligt lägre pris i USA, då staten bjuder på en rabatt på 7.500 dollar för elbilar som Leaf och Volt.

Chevrolet Volt får attraktivt pris

Elbilen Nissan Leaf går att beställa i Europa och lanseras på utvalda marknader under hösten, dock inte i Sverige. Priset i Europa blir runt 30.000 euro.

 
För många privatpersoner i USA är det mera förmånligt att leasa sin personbil och det blir kanske extra intressant på en elbil – även om både GM och Nissan ger åtta års garanti på batteripaketet. Här har GM uppenbarligen sneglat på Nissans leasingerbjudande på 349 dollar per månad, eftersom det går att leasa en Volt för 350 dollar per månad.

GM hoppas sälja 10.000 Chevrolet Volt under första modellåret, 2011, och kan öka den siffran till 30.000 om behovet finns. Inledningsvis lär det dock bli väntetid för de flesta som beställer en Volt. Förhoppningsvis kommer en och annan Volt att privatimporteras till Sverige och i så fall kan vi kanske provköra modellen i början på nästa år.

Chevrolet Volt får attraktivt pris

GM hoppas mycket på sin Chevrolet Volt och har varit duktiga att marknadsföra den. Däremot har det varit helt tyst från till exempel Ford, som rimligen borde se en viss potential i detta segment.

 
En av de första provkörningarna som vi sett på nätet av Nissan Leaf finns hos Autoblog.com, som fick en chans att köra en kortare provtur. På det hela taget mest positiva intryck, som ni själv kan studera genom att klicka på den här länken.

Chevrolet Volt ska även säljas i en europeisk version som Opel Ampera. Några exakta datum eller pris för Ampera har vi dock inte, ännu. GM:s pressrelease för prissättningen av Chevrolet Volt går att läsa i sin helhet, som pdf-dokument, genom att klicka här.

Annons
Annons
Rulla till toppen