Geneve: Ny Toyota Yaris - med hybriddrift

Inte så oväntat kanske - men på Geneve-salongen visar Toyota ännu en ny hybrid. Denna gång Toyota Yaris hybrid som ska konkurrera med Hondas lilla hybrid.

Bild 368255

Så här kan nya Toyota Yaris komma att se ut när den gör debut som ersättare till dagens modell. Nytt är också hybriddriften eller det filter i rutorna som tar bort 99 procent av de skadliga UV-strålarna soliga dagar.


I Japan har Toyota Yaris ett annat modellnamn, där heter den Toyota Vitz. Och för inte så länge sedan avslöjade Toyota ersättaren till dagens Vitz vilket knappast kan tolkas på annat sätt än att vi snart har en ny Yaris här.

Nästa Yaris kommer också att finnas i en hybridversion som sannolikt finns att köpa under andra halvan av nästa år. Den blir något större, rapporter talar om mellan 3-4 centimeter i ökad längd till förmån för benutrymmet bak.
Bild 368256

Nya Yaris, sedd bakifrån.


Den största förändringen gör dock Toyota baktill. Nya yaris får ett betydligt större bagageutrymme. Läckor i Japan talar om mellan en och två decimeter djupare bagageutrymme som bör ge många lådliter extra för väskor och annat.

Nästa års Toyota Yaris får också ett mer aggressivt utseende, borta är det mjukt rundade och snälla formgivningsspråket. Istället är det mer skarpa linjer och tydliga markeringar och toppmodellerna får 18-tumshjul som standard.

Rykten från Japan talar också om ett genombrott när det gäller den skadliga UV-strålningen under soliga dagar. Nya Yaris ska kunna förses med rutor som tar bort 99 procent av den skadliga solstrålningen.

Äntligen Yaris med hybriddrift!
146
124