VW och Audi återkallar 500.000 bilar

Volkswagenkoncernen går ut med en jätteåterkallelse som också gäller Audi, Skoda och Seat. Insprutningen i dieselmotorerna ska bytas ut för att undvika läckage. En halv miljon bilar berörs, varav 4.700 i Sverige.
Annons

VW och Audi återkallar 500.000 bilar
Volkswagen har uppmärksammat att bränsleläckage kan uppstå i 2,0-litersdieseln. Därför återkallas nästan 500.000 bilar över hela världen. Enligt Volkswagen har felet inte orsakat några olyckor med personskador.

Tidigare i veckan meddelade Mini att 235.000 bilar ska återkallas för att undvika brandrisk. Nu går även Volkswagenkoncernen ut med en stor återkallelse: totalt ska nästan en halv miljon bilar tillverkade mellan 2009 och 2012 återkallas globalt.

Bilarna återkallas till verkstäderna eftersom läckage kan uppstå i en av högtrycksledningarna till spridarna på grund av ett felaktigt råmaterial. Det kan leda till vibrationer och eventuellt också bränsleläckage. För Volkswagen är de aktuella modellerna Scirocco, Eos, Golf (även Golf Plus), Jetta, Passat (även CC) och Tiguan. Samtliga har 2,0-liters TDI-motor med common rail-insprutning.

I Sverige drabbas 4.700 Volkswagenägare samt ett mindre antal Audi- och Skodaägare, enligt Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Group Sverige. Alla som omfattas av återkallelsen kontaktas via brev. Enligt VW finns det inga inrapporterade olyckor eller personskador som skett på grund av bränsleläckaget.

Annons
Annons
Rulla till toppen